Over het MSS

Een product van het Center of Expertise Creatieve Industrie Utrecht

spelbordHoe kies ik de juiste communicatie-activiteiten voor mijn organisatie? Moet ik wel social media inzetten om mijn doel te bereiken? Het mediastrategiespel helpt om beslissingen te nemen over de inzet van media in communicatie- en marketingprocessen door activiteiten in combinatie te zien met doelen, instrumenten en resultaten. Het spel bestaat uit vier basiscomponenten: doelen, instrumenten, activiteiten en resultaten. Deze basiscomponenten hebben allemaal hun eigen spelkaarten. Van de vier basiscomponenten moet een ‘goed’ kwartet worden gemaakt, waarbij de discussie tussen de spelers tot verhelderende inzichten leidt.

Speel het mediastrategiespel om inzicht te krijgen in de samenhang van doelen, instrumenten, activiteiten en resultaten. Gebruik brainstormtechnieken om oplossingen uit te werken voor de eigen organisatie. Ga na waar uw organisatie verbeterd kan worden: is dat de strategie, het business model, de efficiënte inzet van instrumenten of het meten van resultaten? Kies een bijbehorend model en volg het stappenplan om deze verbetering systematisch in kaart te brengen en door te voeren. Ga direct zelf aan de slag met de modellen door de werkbladen te gebruiken.

Over de Auteurs

Auteurs_harry

HARRY VAN VLIET

linkedin
Heeft nog altijd spijt dat hij zijn eerste spelcomputer Atari 2600 heeft weggeven, als compensatie koopt hij iedere nieuwe spelconsole die op de markt komt.

Auteurs_charlotte

CHARLOTTE VAN NUS

linkedin
Is competitief ingesteld en verslingerd aan het doen van spelletjes, op nummer één staat: 30Seconds. Haar grote wens is om aan ‘Wie is de Mol’ mee te doen.

Auteurs_Jeroen

JEROEN NOBEL

linkedin
Speelt als RPG-karakter graag met een druïde omdat hij dan, bij voorkeur in een Iers bos, kruidige mengsels kan brouwen om zijn teamgenoten te helpen op weg naar de eindbaas.

Auteurs_Niniane

NINIANE VELDHOEN

linkedin
Is zo onverslaanbaar in Boggle dat niemand dit meer met haar wil spelen. Ook heeft ze met haar huisgenoot het offi cieuze record Yahtzee spelen gevestigd: 12 uur non-stop.

Werkboek Preview